Soltice Special Edition

Cikkszám: Soltice_Special_Edition
Soltice Special Edition
Soltice Special Edition
Soltice Special Edition
Cikkszám: Soltice_Special_Edition
6 799 990 Ft
Turntable
A Naim Audio közel 50 éve büszkén tervez és készít kézzel zenei rendszereket az angol Salisbury történelmi városában. A városon kívül található a világörökség részét képező Stonehenge, amelynek neolitikus állókövei tökéletes keretet adnak a nap mozgásának. Nem kellett messzire mennünk, ha ihletet kerestünk ennek a különleges kiadásnak az elnevezéséhez, és nem kellett eltérnünk saját örökségünktől sem: bár a Solstice (jelentése: napforduló) az első lemezjátszónk, a Naim 1960-as évek végi születése óta tiszteljük a bakelitlemezt.

Ha szereti a bakelit organikus hitelességét, most végre olyan zenei tisztasággal és szenvedéllyel élvezheti, amire csak egy Naim rendszer képes - üdvözöljük a zene új hajnalán.

A mindössze 500 darabra limitált Special Edition tartalmazza a Solstice lemezjátszót, az ikonikus Naim Aro tonearm következő generációs változatát, az Equinox MC hangszedőt, a Solstice sorozatú Phono Stage-et, a tápegységet és egy egyedi tartozékkészletet. A Solstice lemezjátszó egyesíti a Naim alapvető tervezési filozófiáit, mint például a többszintű mechanikai leválasztás, a gyönyörű anyagok ünneplésével. Mágneses csapágyazású, nagy tömegű, magasan polírozott alumínium tányért hordozó, egyedi, önkalibráló motoros meghajtórendszerrel rendelkezik, amely aprólékosan adja vissza a Naim hangzást.

A Special Edition csomag tartalmaz egy emlékkönyvet, valamint a Naim Records True Stereo albumot is - egy kiváló minőségű True Stereo felvételekből összeállított, újonnan vinylre remasterelt gyűjteményt.

A Naim termékek célja, hogy egyszerre legyenek időtállóak és kortársak. Tervezéseink kerülik a felesleges vizuális díszítéseket, amelyek nem szolgálják a teljesítménycélokat. A Solstice Special Edition dizájnja funkcionálisan koherens, használatra ösztönző, éles - szinte brutalista -, és büszkén viseli innovatív anyagait és dizájnmegoldásait.

Alapítónk, Julian Vereker gyakran gondolt egy Naim által tervezett lemezjátszóra. Tragikus módon 2000-ben bekövetkezett korai halála előtt soha nem valósította meg terveit. Öröksége azonban tovább él ezzel a projekttel és a Solstice Special Edition mögött álló csapattal.

Még a CD 1980-as évekbeli megjelenése után is a Naim továbbra is a vinyl bajnoka maradt, és 1989-ben elkészítette az ikonikus ARO hangkarját. Az Aro mindig is mércét állított a hihetetlenül természetes, organikus és élethű zenei előadás tekintetében. Kialakítása lehetővé teszi, hogy a hangszedő hatalmas mennyiségű információt nyerjen ki a bakelitlemez barázdáiból, de a keletkező hangzás hihetetlenül áramló és korrekt.

Az Aro frissítése a Solstice Special Edition számára magában foglalta az eredeti tervezési elvek és kiválóság megtartását, de a teljesítményt tovább fokozta a továbbfejlesztett anyagok - többek között volfram és szénszál - használatával, valamint egy teljesen új, kompromisszumok nélküli előfeszítéssel, a kar magasság és azimut beállításával.

Az Equinox hangszedő Moving Coil (MC) belső egységét egy tömör alumínium házban helyezték el, amelyet egyetlen tömbből alakítottak ki. A fekete hangszedő élein egy ezüstös, csiszolt, ferde ferde él húzódik, amely egyszerre mutatja a gyémánt tű láthatatlan aspektusait és emlékeztet a Naim "krómozott lökhárítós" örökségére.

Azzal a céllal, hogy egy pompás hangzású, ugyanakkor könnyen és rugalmasan használható phono stage-et készítsünk, a korábbi tervekre, például a SuperLine-ra, de a Naim mérnöki munkájának csúcsára, a Statement erősítőre is hivatkoztunk. A Solstice sorozatú phono stage az első, amely az említett zászlóshajóhoz kifejlesztett diszkrét szabályozókkal rendelkezik.

KOMPONENSEK
1 x SOLSTICE TURNTABLE SE
Turntable
[ HOME AUDIO / NAIM / SOLSTICE SERIES ]
1 x SOLSTICE PHONO STAGE NVC TT
Phono Stage
[ HOME AUDIO / NAIM / SOLSTICE SERIES ]
1 x SOLSTICE PSU NPX TT
Power Supply
[ HOME AUDIO / NAIM / SOLSTICE SERIES ]
1 x SOLSTICE ACCESSORY KIT
Accessories
[ HOME AUDIO / NAIM / SOLSTICE SERIES ]